Haptotherapie om de verbinding weer terug krijgen met je lichaam, gevoel, emoties is juist in deze tijd extra belangrijk. Mensen voelen zich eenzaam, raken in paniek. Haptotherapie kan mensen weer het gevoel geven dat ze grond onder de voeten hebben, de dingen aan kunnen en zich gesteund voelen. Veel mensen zijn dat gevoel in deze tijd kwijt, er is zoveel onzeker, ieder staat zo op zichzelf.

Haptotherapeuten zijn juist van essentieel belang in deze tijd, hard nodig om als samenleving en als individu gevoel voor elkaar en de ander te behouden in plaats van te verharden.

Haptotherapeuten kunnen ook op 1,5 meter, cliënten voelbaar maken wat er gebeurt in hun lichaam. Door gebruik te maken van de ruimte, door met woorden de ander aan te raken, door de ander te leren zijn gevoel uit te breiden, ook op 1,5 meter.

Is het niet mogelijk om haptotherapeuten de kans te geven om mensen hiermee te helpen? Fysiotherapeuten zijn hard nodig op dit moment, zij mogen werken, maar de ziel en het bezielde lichaam van mensen hebben het hard nodig op dit moment om ook aangesproken te worden.