In mijn beroep als Psychotherapeut werk ik veel met beschadigde mensen die door verscheidene oorzaken het contact met hun eigen lichaam kwijt zijn geraakt.  Binnen de psychotherapie sta je uitgebreid stil bij de binnenwereld van jouw cliënt.

Ik werk daarbij  veelvuldig samen met een haptotherapeut. De haptotherapie heeft een zeer waardevolle toevoeging vanuit een andere invalshoek.

Het daadwerkelijk contact maken met het lijf is daarbij een belangrijke en zeer waardevolle ingang. Het geeft meer dimensies binnen de behandeling. Het maakt dat inzichten beklijven.

Dit alles maakt dat binnen onze praktijk meer mensen behandeld kunnen worden want vele handen maken licht werk. In deze zeer hectische tijd van isolatie  waardoor problematieken van cliënten vergroot naar buiten komen, is er een nog grotere druk op de geestelijke gezondheidzorg  ontstaan.  Het hebben van contact is mijn inziens voor cliënten zeer belangrijk en juist daarom is precies in deze tijd het werk van een haptotherapeut zeer belangrijk.

Het niet mogen werken voor haptotherapeuten is naar mijn mening een enorm gemis voor zowel cliënt als de verwijzer.  Ik vind dan ook dat haptotherapeuten hun werk moeten kunnen uitvoeren, uiteraard met inachtneming van de gezondheidsmaatregelen maar wel vanuit hun professie dus met lichamelijk contact.